Újabb felesleges sportcsarnok épül Budapesten

Újabb felesleges sportcsarnok épül Budapesten

Egyelőre csak szürke bentonmonstrumok és a négy óriásdaru látható abból a sportcsarnokból, ami közel 80 milliárdos költséggel épül a Népligetnél.

Egy lakosra vetítve Budapesten költenek a legtöbb közpénzt stadionra a világ összes városa közül. Nem is csoda, hogy ilyen jó a magyar fotbal! Ja, hogy nem jó? Na mindegy ez a sportcsarnok úgyis multifunkcionális lesz.

Kivételesen nem Mészáros Lőrinc nyerte a közbeszerzést. Garancsi István aláígért potom 20 millió forinttal, így az ő érdekeltségébe tartozó Market Zrt. kapta a zsíros megbízást. 

Mindössze 78,7 milliárdért gyarapodhat a város egy újabb nagyszerű sportcsarnokkal.

Szoros az építési határidő, mivel már a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra kész kell lennie. Eredetileg a Papp László Aréna lett volna az EB legfőbb helyszíne, de tavaly februárban meglepő hirtelenséggel bejelentették, hogy új, nagyobb sportcsarnokra van szükség.

Kész tervek még nincsenek. A hirtelen döntés és a szoros határidő miatt kapkodva megy az építkezés. A tervezést a kivitelezéssel párhuzamosan, úgynevezett "gördülő tervezéssel" végzik. Csak nehogy a milliárdok is gördüljenek a végén. Egyelőre azt sem tudni, hogy fog kinézni a sportcsarnok. Az év második felére ígértek látványterveket. Az Átlátszó drónfelvételeiből annyi kiderül, hogy ovális lesz.

 

Az uniós közbeszerzési értesítőben szépen meg is ígérik, hogy minden nagyon jó lesz.
A beruházásnak köszönhetően a létesítmény közvetlen környezete is megújul, a több mint 15 hektáros, éveken át gondozatlan, elhagyatott terület rendezetté válik, Ferencváros és Budapest új zöldfelülettel, élménycentrummal bővül.

Már most látszik a sok zöldfelület, megérték a milliárdok.

 

Nagyon kellett már egy sportcsarnok a 24 ezer férőhelyes Groupama Aréna közvetlen szomszédságába.

A Fradi egyébként örül az új sportcsarnoknak. Kubatov Gábor, a klub fideszes elnöke azt mondta, az EB után szívesen átvennék a csarnokot. Amennyiben így alakulna, lemondanának a Népliget területére építendő 8 ezer férőhelyes sportcsarnokról.

A projekt célja egy olyan modern és jelenlegi igényeknek megfelelő multifunkciós csarnok létrehozása, amely mind befogadóképességében, mind műszaki megoldásaiban lehetőséget ad nagyszabású hazai és nemzetközi sportesemények, koncertek és egyéb, jelentős – több tízezer fős – látogatószámot igénylő rendezvények megtartására.
Ezekkel a szép szavakkal indokolják, hogy miért kell beépíteni a környéket sportlétesítményekkel. Közben a népligeti felüljáró rohad, a Lánchíd felújítására nem adnak elég pénzt, Budapesttől pedig 35 milliárd forintot vesznek el jövőre.

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.

  • 2020.02.11

Niedermüllerék feljelentést tettek a fideszesek csalása miatt

Erzsébetváros új, átláthatóságot biztosító városvezetése feljelentést tett a bukott fideszesek Erzsébetváros kártya-szerződése ügyében, mivel abban is csalás történhetett.   

  • 2020.02.05

E-jegyrendszer: Budapest még Tarlós bűneit fizeti

Még mindig Tarlós hibái miatt szívnak a budapestiek. Most éppen az e-jegyrendszerrel kapcsolatban estek ki csontvázak a szekrényből.