Az emberek több, mint negyedének eléggé betett anyagilag a járvány - Orbánékat hidegen hagyja

Az emberek több, mint negyedének eléggé betett anyagilag a járvány - Orbánékat hidegen hagyja

A lakosság 26 százaléka került rossz anyagi helyzetbe a járvány miatt. Csak magukra számíthatnak. Az Orbán-kormány nem segít, helyette költekeznek és a haverokat pénzelik.

A koronavírus-járvány első hulláma elmúlt. De nem múlt el nyomtalanul. Azon kívül, hogy mindannyiunk életfelfogása és világképe legalább egy kicsit megváltozott, sokakat anyagilag is rosszul érintett a járvány.

A magyarok 13 százalékának kicsit, 9 százalékának pedig nagy mértékben csökkent a jövedelme. 4 százaléknak gyakorlatilag nincs bevétele.

A Publicus Intézet kutatása alapján a Népszava megírta, hogy az emberek jó része elégedetlen a kormány járvánnyal kapcsolatos gazdasági intézkedéseivel. A nehéz helyzetbe kerültek megsegítésével szemben 54 százalék kifejezetten kritikus. A munkájukat vesztettek közül "minden huszonötödik ember, vagyis az összes megkérdezett négy százaléka lenullázódott" - írták.

Miközben minden negyedik magyar rosszabbul él, mint a járvány előtt, Orbánék tovább urizálnaktűzijátékra szórják a közpénzt és az oligarcháikat támogatják.

A Fidesz-kormánynak eszébe sem jutott valódi lépéseket tenni a munka nélkül, hónapról hónapra, napról napra élő emberek, elszegényedett családok megsegítéséért.

Orbánnak legutóbb volt pofája azt mondani, hogy amelyik magyar "nem látja évente legalább egyszer a tengert, az börtönben érzi magát." Hol él ez?! És mit képzel magáról? A milliárdokkal kitömött Magyar Királyi Stróman, Mészáros Lőrinc pedig hatalmas állami támogatást kapott a mi pénzünkből a járvány ürügyén. Aztán 800 embert kitett az utcára.

 

A jövedelmüket vesztett emberek között van több, mint 40 ezer KATÁ-s adózású kisvállalkozó, akiket a vámpírkormány új szabályozása még rosszabb helyzetbe taszít. Aki pedig a TB-jét sem tudja fizetni, attól a Fidesz megtagadja az orvosi ellátást. A kellemetlen helyzet kezelését az alulfizetett és túlterhelt orvosokra hárítják. És persze beszélhetnénk még az ellenzéki önkormányzatok tönkretételét szolgáló 2021-es költségvetésről is.

Akinek még megmaradt a munkája, azzal pedig kényükre-kedvükre azt csinálnak a multik és a fideszes nagyvállalkozók, amit akarnak.

A munkaalapú társadalom a Fidesz számára egyenlő a rabszolgasággal. Akinek van munkája, arról az utolsó bőrt is lenyúzzák. Heti 7 nap, havi 1 szabadnappal, túlórapénz nélkül gürizhet, aki még van olyan szerencsés, hogy nem munkanélküli. Aki pedig nincs az a kormány számára nem számít, az út szélén hagyják.

Orbánéknak már csak azért is börtönben volna a helye, mert kifosztották és a veszélyben cserbenhagyták a magyar társadalom jó részét! De sok közülük a sima köztörvényes is.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.07

Orbán úgy nevelte lányait, hogy a saját lábukon meg tudjanak állni

Migránsok, libernyákok, a kormány nagyszerű sikerei és természetesen nemzeti konzultáció. A szokásos már-már unalmas témák mellett két érdekesebb dolog is kibukott ma Orbán száján.

  • 2020.08.07

A KATA szigorításával a kisvállalkozóknak is jót odasóz Orbán

A szakértő szerint a legkevésbé védekezőképes kisvállalkozók esélyeit rontja a szigorítás, vállalkozások szűnhetnek meg, sokaknak csökkenhet a jövedelme.

  • 2020.08.07

Dull Szabolcs nem tudja, honnan szerezte meg a Fidesz a híváslistáját

Az Index.hu kinyírásával mindenki veszített Magyarországon – mondta a lap kirúgott főszerkesztője a HVG Teraszon.